До 8 років позбавлення волі засуджено зловмисника за серійні пограбування літніх жінок. Про це повідомили 17 серпня в Київській міській прокуратурі.

За принципової позиції прокурорів Дарницької окружної прокуратури міста Києва судом до 8 років позбавлення волі засуджено чоловіка за фактами вчинення грабежів на території столиці (ч. 4 ст. 186 КК України). Згідно з матеріалами слідства, 38-річний обвинувачений, будучи раніше судимим за вчинення грабежу, у червні 2022 року вчинив серію нападів на жінок похилого віку. Зловмисник переслідував потерпілих до під’їзду будинків, де застосовуючи насильство, зривав з них ювелірні вироби.

Досудовим розслідуванням встановлено трьох потерпілих, відносно яких зловмисник вчинив напади. 

Суд визнав чоловіка винним в інкримінованих правопорушеннях та призначив йому покарання у виді 8 років позбавлення волі. Обвинувачений перебуває під вартою.

Раніше повідомлялося, що столичні оперативники затримали зловмисника, який пограбував перехожу. До поліції Києва на спецлінію 102 надійшло повідомлення від місцевої мешканки про те, що на одному з ринків на вулиці Зодчих її пограбували. Як розповіла слідчий Святошинського управління поліції Олександра Ющенка, правоохоронці встановили, що до жінки підбіг невідомий, зірвав із шиї золотий ланцюжок і втік. Правопорушника – 33-річного уродженця Київської області – було затримано. Під час слідчого експерименту чоловік пояснив мотиви вчиненого. Він розповів, що щоб купити нову дозу наркотиків, скоїв злочин та здав награбоване у ломбард.