Зловмисник отримав покарання за пограбування літньої жінки на Лісовому масиві. Грабіжник на вулиці відібрав пакет з речами у 83-річної киянки. Деснянський районний суд столиці оголосив вирок. Про це 11 серпня повідомили в поліції Києва.

Злочин було скоєно у червні 2022 року до оперативного чергового Деснянського управління поліції надійшло повідомлення про пограбування 83-річної жінки на вулиці Мілютенка. Правоохоронці встановили, що порушник прослідкував за потерпілою, яка поверталася додому з ринку. Нападник вихопив у пенсіонерки з пакет, у якому були продукти та кульок з її цінними речами. На крики жінки про допомогу прибігли перехожі, які зупинили зловмисника та тримали його до приїзду поліцейських. Втікаючи, грабіжник встиг викинути викрадений гаманець у смітник, а посвідчення особи потерпілої у кущі.

У подальшому правоохоронці затримали 39-річного зловмисника. Слідчі вилучили речові докази та повернули їх заявниці. Провівши необхідні слідчі дії поліцейські повідомили фігуранту про підозру та направили матеріали кримінального провадження з обвинувальним актом до суду.

Вироком Деснянського районного суду у місті Києві за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 186 Кримінального кодексу України (Грабіж, вчинений в умовах воєнного стану) киянину призначено покарання у вигляді семи років та шести місяців позбавлення волі.