Столичні оперативники затримали чоловіків за розбійний напад на жінку. Один зі зловмисників під час побачення додав у напій потерпілій сильнодіючий препарат, після чого разом із товаришем відібрав в неї золотий ланцюжок та мобільний телефон. Про це 17 серпня повідомили в поліції Києва.

"До поліції Києва надійшло повідомлення від лікарів про те, що біля під’їзду будинку на вулиці Калачевського вони виявили непритомну жінку з ознаками медикаментозного отруєння. Як розповів начальник Дніпровського управління поліції Михайло Ніконов, у подальшому правоохоронці у лікарні поспілкувалися з потерпілою та з’ясували, що вона стала жертвою злочину. Жінка розповіла поліцейським, що домовилася на сайті знайомств про побачення з чоловіком. Під час відпочинку в кафе їй раптово стало погано й новий знайомий разом зі ще одним чоловіком посадили її до авто. Потерпіла, бачила, як зловмисники забирають у неї мобільний телефон та знімають з шиї золотий ланцюжок, а далі вона втратила свідомість”, - розповів Михайло Ніконов.

Правоохоронці через декілька годин встановили маршрут пересування спільників, а також місця їхнього проживання.

Під час проведення невідкладних обшуків у помешканні одного з підозрюваних слідчо-оперативна група виявила золотий ланцюжок потерпілої, а в автомобілі іншого - її мобільний телефон. Обох зловмисників затримали. Нападниками виявилися іноземець 1982 року народження та громадянин України 1964 року народження.

Лікарі констатували у 46-ти річної місцевої мешканки гостре отруєння психотропною речовиною. Нині вона перебуває під наглядом медиків.

Розпочато кримінальне провадження за частиною четвертою статті 187 Кримінального кодексу України (Розбій, поєднаний із заподіянням тяжких тілесних ушкоджень, вчинений в умовах воєнного стану). Спільникам загрожує до п’ятнадцяти років позбавлення волі з конфіскацією майна. Досудове розслідування триває.