Столичні правоохоронці затримали двох братів-грабіжників. Як повідомили в поліції Києва, зловмисники вихопили з рук перехожої сумку з телефоном і документами та втекли. 

27 липня до поліції Києва зателефонувала місцева мешканка та повідомила, що на вулиці Червонопольській двоє чоловіків вихопили в неї з рук сумку та втекли. У ході проведення оперативно-розшукових заходів поліцейські встановили, що до події причетні рідні брати – 28-річні місцеві мешканці, які проживають неподалік від місця вчинення злочину та вже не раз потрапляли у поле зору правоохоронців та притягувались до кримінальної відповідальності за майнові злочини. Поліцейські провели обшук у квартирі фігурантів, у результаті якого слідчі вилучили документи заявниці та її мобільний телефон. Зловмисники затримані.

Порушникам повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 186 Кримінального кодексу України – грабіж, вчинений в умовах воєнного стану. Санкція статті передбачає до десяти років позбавлення волі. Перевіряється інформація щодо можливої причетності фігурантів до аналогічних злочинів.

Раніше повідомлялося, що у Києві на Лісовому проспекті приїжджий побив знайомого та забрав у нього мобільний телефон. Як розповів слідчий Деснянського управління поліції Олександр Кокідько, протягом кількох годин поліцейські встановили місцезнаходження підозрюваного та затримали його із речовим доказом. Встановлено, що під час розпивання алкоголю між двома чоловіками стався конфлікт через жінку. На ґрунті ревнощів сталася словесна сварка, під час якої співмешканець киянки побив опонента, відібрав у нього мобільний телефон і втік. За підозрою у скоєнні злочину затримано уродженця Київської області 1979 року народження.