Правоохоронці затримали чоловіка за пограбування пасажирки трамваю. Про це повідомили в поліції Києва.

Надзвичайна подія сталася днями у салоні трамваю на одній з зупинок громадського транспорту на вулиці Тростянецькій Дарницького району столиці. Зловмисник зірвав з шиї 49-річної пасажирки золоте кольє та втік. Потерпіла звернулася із заявою про злочин до поліції.

Упродовж кількох днів оперативних заходів поліцейські встановили маршрут зловмисника та виявили його за місцем мешкання. Нападником виявився киянин 1973 року народження, який раніше вже був засуджений за вчиненням майнових злочинів.

Попередньо встановлено, що чоловік збув кольє до ломбарду та отримані гроші витратив на власні потреби. Своїми діями грабіжник завдав потерпілій збитків на суму 14 000 гривень. Правоохоронці проводять заходи із вилучення коштовної прикраси та повернення її законній власниці.

Відкрите кримінальне провадження за ч. 4 ст. 186 Кримінального кодексу України – грабіж, вчинений в умовах воєнного стану. Слідчим  за процесуального керівництва Дарницької окружної прокуратури фігурантові повідомлено про підозру у скоєнні злочину. Максимальне покарання передбачає до десяти років позбавлення волі. Досудове розслідування триває.