Цинічне пограбування. Столичні оперативники затримали порушника, який обікрав літнього чоловіка з інвалідністю. Про це повідомили 7 липня в поліції Києва.

До Подільського управління поліції звернувся місцевий мешканець із повідомленням про крадіжку з магазину на проспекті Свободи. Для з’ясування обставин на місце події прибули співробітники кримінальної поліції. Від заявника оперативники дізнались, що у майстерні з виготовлення ключів до його працівника звернувся покупець та почав відволікати питаннями. Поки на прохання клієнта чоловік шукав набір ключів, зловмисник забрав з робочого столу дублікатор магнітів та пішов, розуміючи, що працівник майстерні не в змозі буде його наздогнати через стан здоров’я.

Правоохоронці розшукали підозрюваного та затримали його із речовим доказом. Затриманий 42-річний киянин вже не раз притягувався до кримінальної відповідальності за крадіжки та наркозлочини. Слідчі повідомили фігуранту про підозру за ч. 4 ст. 185 Кримінального кодексу України – крадіжка, вчинена в умовах воєнного стану. Зловмиснику загрожує до восьми років позбавлення волі.