Столичні оперативники затримали чоловіка, який перебував у розшуку за викрадення мотоцикла. Слідчі довели вину зловмисника в незаконному заволодінні транспортним засобом. Чоловік не з’являвся на судові засідання, на яких йому мали обрати запобіжний захід, через що був оголошений у розшук. Про це 18 серпня повідомили в поліції Києва.

У листопаді 2021 року невідомий викрав з автостоянки на вулиці Лобачевського мотоцикл, який згодом продав. Правоохоронці розшукали підозрюваного, а також повернули потерпілому транспортний засіб. Порушником виявився уродженець Рівненської області 1993 року народження який раніше до кримінальної відповідальності не притягувався.

Було розпочато досудове розслідування за ч. 1 ст. 289 Кримінального кодексу України. Поліцейські довели вину зловмисника та скерували матеріали справи разом з обвинувальним актом до суду.

Від початку травня обвинувачуваний перестав з’являтися на судові засідання, де йому мали обрати запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, тож на початку серпня 2022 року чоловіка було оголошено в розшук. Днями співробітники карного розшуку затримали зловмисника та доставили до суду. Чоловіку загрожує до п’яти років позбавлення волі.

Також патрульна поліція Києва розшукала одразу два мотоцикли, що були викрадені за кордоном. Днями мотопатрульні зупинили водія Kawasaki на вулиці Євгена Коновальця за порушення ПДР. Надати документи керманич не зміг. Під час перевірки інспектори встановили, що транспортний засіб розшукує Інтерпол. 

Інший випадок стався на вулиці Великій Васильківській. Там вже інший екіпаж мотопатрульних зупинили мотоцикл Kawasaki. Водій також не мав документів. Тож інспектори перевірили VIN номер по базі розшуку Інтерпол, що дав позитивний результат. 
 

299972315-1240060370074364-4341832235844579465-n