Правоохоронці затримали жінку, яка переховувалась від покарання за скоєння крадіжки. За вчинений злочин суд засудив зловмисницю до одногу року та одного місяця позбавлення волі. Жінка перебуває у слідчому ізоляторі. Про це повідомили в поліції Києва.

Співробітники відділу карного розшуку Деснянського управління поліції встановили місцезнаходження уродженки Київської області, яка з червня 2022 року переховувалась від відбування покарання за крадіжку мобільних телефонів. Правоохоронці затримали жінку на Троєщині.

У 2018 року до поліції Києва на спецлінію 102 надійшло повідомлення про те, що з квартири на вулиці Милославській зникло два мобільні телефони. Заявник розповів, що перед цим у нього гостювала нова знайома. Правоохоронці встановили особу, причетну до скоєння злочину. 

“Коли господар оселі відволікся, жінка викрала два його мобільні телефони та втекла. Чужі ґаджети вартістю 9 000 тисяч гривень вона згодом здала у ломбард. Слідчі повідомили затриманій 1987 року народження про підозру у скоєнні злочину за частиною першою статті 185 Кримінального кодексу України - крадіжка. Відомо, що затримана вже притягувалась до кримінальної відповідальності за наркозлочини і мала непогашену судимість”, - розповіла начальниця сектору розшуку злочинців і зниклих громадян відділу кримінальної поліції Деснянського управління поліції Юлія Тимчук.

У червні 2022 року Деснянський районний суд засудив жінку за вчинений злочин та визначив міру покарання у вигляді одного року та одного місяця позбавлення волі. Однак, мешканка Деснянського району столиці переховувалась від відбування покарання, через що була оголошена у розшук. На виконання розпорядження суду оперативники територіального управління поліції затримали зловмисницю та доставили до слідчого ізолятора.

Також 15 серпня, близько 16-ї години, на вулиці Котляревського бориспільські інспектори виявили підозрілого чоловіка. Під час перевірки документів 52-річного громадянина поліцейські встановили, що він перебуває у розшуку в місті Київ. Підстава - розбій, вчинений за попередньою змовою групою осіб, або особою, яка раніше вчинила розбій або бандитизм. Для встановлення всіх обставин цієї справи патрульні доставили чоловіка до відділку поліції.