Правоохоронці повідомили про підозру чоловіку, який обікрав киянина на столичній Оболоні. Правопорушник викрав з автомобіля потерпілого газонокосарку та рюкзак з особистими речами. Про це повідомили в поліції Києва.

Під час відпрацювання території Оболонського району оперативники побачили підозрілого чоловіка, який виходив з під’їзду багатоповерхівки із речами та помітно нервував.  Поліцейські перевірили чоловіка та виявили у нього газонокосарку та наплічник, які, як з’ясувалося, він викрав. Поліцейські встановили, що 35-річний раніше судимий за аналогічні злочини уродженець Криму ніде не працював, викрадав чуже майно та продавав його. Як стало відомо, правопорушник проходячи біля автомобіля потерпілого побачив на задньому сидінні газонокосарку та інші речі і, розбивши скло, викрав їх.

Відкрито кримінальну справу за ч. 4 ст. 185 Кримінального кодексу України – крадіжка, вчинена в умовах воєнного стану. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від п'яти до восьми років. Правоохоронці готують клопотання до суду про обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Також у Києві слідчі повідомили про підозру чоловіку, який намагався обікрасти автомобіль. 

Вночі на 16 серпня до поліції Києва на спецлінію 102 надійшло повідомлення від місцевої мешканки про те, що у дворі будинку на проспекті Соборності біля автомобіля нишпорить підозрілий чоловік. За вказаною адресою прибули патрульні поліцейські та зупинили невідомого, який намагався витягнути з-під капота автомобіля ВАЗ акумулятор.

Правоохоронці з’ясували, що зловмисник проникнув у салон транспортного засобу через незачинені двері та відкрив капот. Для викрадення акумулятора чоловік озброївся необхідним інструментом.

Слідчо-оперативна група вилучила речові докази, а порушника поліцейські затримали. Ним виявився киянин 1987 року народження який раніше притягувався до кримінальної відповідальності за скоєння майнових злочинів, а також за незаконне зберігання наркотичних речовин.

За даним фактом слідчим відділом Дніпровського управління поліції розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 15 ч. 4 ст. 185 Кримінального кодексу України — замах на крадіжку, вчинену в умовах воєнного стану. Санкція статті передбачає до восьми років позбавлення волі.

Також небайдужі громадяни затримали ймовірного крадія комунікаційного кабелю та передали його правоохоронцям. Про це повідомила Патрульна поліція Києва. 14 серпня близько 21-ї години охоронці порядку отримали виклик на проспект Академіка Глушкова. Заявник повідомив, що на території школи громадяни затримали незнайомця з мішком кабелю. За кілька хвилин інспектори були на місці події. Поліцейським затриманий розповів, що знайшов кабель та просто випалював його неподалік. Обставини справи з'ясовуватиме слідчо-оперативна група Голосіївського управління поліції.