Столичні слідчі повідомили про підозру грабіжнику. Інформація про розслідування розміщена на сайті поліції Києва.

До поліції Києва на спецлінію 102 надійшло повідомлення від чоловіка про те, що поблизу будинку на вулиці Сиваська його побили та пограбували. На місці поліції правоохоронці з’ясували, що потерпілий прийшов на зустріч, про яку домовився зі своєю знайомою та її співмешканцем. Приводом для з’ясування стосунків стало нібито залицяння потерпілого до жінки. Під час словесного конфлікту зловмисник побив суперника, а потім забрав у нього сумку з телефоном, планшетом на особистими речами. Після цього нападник втік з місця скоєння злочину.

Протягом години правоохоронці встановили місце перебування підозрюваного та затримали його. В орендованому помешканні чоловіка слідчо-оперативна група виявила та вилучила речові докази. Зловмисником виявився 35-річний уродженець Київщини, який раніше притягувався до кримінальної відповідальності за вчинення крадіжок.
За цим фактом слідчим відділом Дніпровського управління поліції розпочато кримінальне провадження за ч. 4 ст. 186 Кримінального кодексу України - грабіж, вчинений в умовах воєнного стану. Наразі за погодженням із Дніпровською окружною прокуратурою міста Києва слідчі повідомили фігуранту про підозру в скоєнні злочину, а також скерували до суду клопотання щодо обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. За скоєне порушнику загрожує до десяти років позбавлення волі.