Аби уникнути відповідальності за раніше скоєні злочини, громадяни переховувалися від органів судової влади. Правопорушників затримано і поміщено до слідчого ізолятору, після чого вони вислухають вирок суду. Про це повідомили в поліції Київської області.

Відпрацьовуючи територію Святошинського району столиці, правоохоронці затримали трьох чоловіків, які перебували у розшуку за вчинення майнових злочинів та злочинів проти життя та здоров’я особи.

На вулиці Ромена Роллана поліцейські затримали уродженця Чернігівської області 1985 року народження який будучи раніше засудженим за вчинення крадіжки, повторно вчинив майновий злочин, за що був затриманий працівниками Голосіївського управління поліції. Однак на судові засідання обвинувачений не з’являвся, а відтак був оголошений у розшук, як особа, яка переховується від суду.

Також працівниками кримінального блоку затримано 49-річного киянина, який у липні 2021 року викрав у 19-річного парубка мобільний телефон, золотий ланцюжок та гроші. Зловмисник переховувався від органів судової влади, аби не виконувати вирок суду.

Ще одного розшукуваного правоохоронці затримали, коли той, аби уникнути відповідальності, намагався вступити на службу до одного із військових формувань. 30-річний чоловік у 2018 році до смерті побив знайомого, за що відносно нього до суду було скеровано обвинувальний акт за ч. 2 ст. 121 Кримінального кодексу України – умисне тяжке тілесне ушкодження, що спричинило смерть потерпілого.

Затримані вислухають вирок суду, після чого понесуть покарання згідно чинного законодавства України.