Правоохоронці продовжують виявлення та затримання наркодилерів. Під час проведення обшуку у приватному будинку мешканки Києва кінологіня Весна Лобода та її бельгійська вівчарка знайшли біля будинку у клумбі кілька пакетів метадону, вагою понад кілограм. Про це 16 вересня повідомили у поліції Київської області.

Правоохоронці встановили, що підозрювана виробляла збут важких наркотиків. Слідчі розпочали досудове розслідування за ч.2 ст. 307 КК. Зловмисниці загрожує позбавлення волі до 8 років позбавлення волі.

Метадон є синтетичним лікарським препаратом із групи опіоїдів, він застосовується як анальгетик, а також при лікуванні наркотичної залежності. Метадон застосовується у низці країн у замісній терапії вживання важких наркотиків як заступник героїну (метадонова програма). У 2005 році він був включений до Приблизного переліку ВООЗ основних лікарських засобів – розділ 24 «Психотерапевтичні лікарські засоби», пункт 24.5 «Лікарські засоби, які застосовуються у програмах програми підтримки.

Вперше метадон був синтезований у 1937 році німецькими дослідниками Максом Бокмюлем та Густавом Ерхартом. У 1942 році був налагоджений промисловий випуск препарату амідон, який використовувався як аналгетик в експериментальних цілях.
Існує міф, що назва препарату "дольфін" (друга назва метадону) є похідною від імені Адольфа Гітлера. Насправді назва утвердилася як торгова марка вже після Другої світової війни, найімовірніше, утворена від лат. dolor (біль) та фр. fin (кінець), тобто буквально "болеутолювач".

Толерантність до метадону розвивається повільно. Наркотичний потенціал і тривалість ейфоричного ефекту можна порівняти з відомими для морфіну. Мінімальна летальна доза для випадкового споживача – 30 мг.

Також у Києві було розкрито наркоділка з партією психотропних речовин на 250 тис. грн. Під час відпрацювання оперативної інформації правоохоронці викрили зловмисника, який за місцем проживання зберігав близько 500 грамів солі альфа-ПВП, амфетамін, приладдя та засоби для фасування наркотиків, електронні ваги. Також у приміщенні фігуранта було вилучено близько 50 набоїв. Також правоохоронці перевіряють причетність підозрюваного до незаконного збуту двох автоматів. Підозрюваному загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років із конфіскацією майна.

15 вересня близько 10-ї години патрулюючи вулицю Миронівську, інспектори звернули увагу на чоловіка, який підозріло поводився. Під час поверхневої перевірки у 29-річного киянина патрульні виявили 26 згортків із речовиною, ймовірно, наркотичного походження. Зі слів останнього, він розповсюджував наркотичні речовини, шляхом "закладок", Одинадцять з яких вже встиг заховати. Поліцейські затримали чоловіка.