Правоохоронці затримали наркоторговця, який збував кокаїн на території столиці. Правоохоронці провели обшук у помешканні фігуранта, у ході якого вилучили розфасований наркотик, гроші та набої. Про це повідомили в поліції Києва.

Порушником виявився 48-річний киянин, який раніше вже потрапляв у поле зору правоохоронців за наркозлочини. Як розповів начальник поліції Києва Іван Вигівський, під час розслідування кримінального провадження у фігуранта було проведено кілька оперативних закупок наркотичного засобу.

“Отримавши оперативну інформацію щодо продажу особливо небезпечного наркотику, ми розпочали документування злочинної діяльності фігуранта. До відпрацювання були залучені оперативники, слідчі главку та бійці КОРДу, які днями затримали чоловіка у центрі столиці із речовими доказами. При собі він мав 23 згортки із розфасованим кокаїном та вже виручені гроші за частину проданого товару. Ми також провели санкціонований обшук у помешканні киянина, у результаті якого вилучили набої, пакетики для фасування, електронні ваги та автомобілі, на яких пересувався порушник”, - повідомили в поліції.

Орієнтовна вартість вилученого кокаїну за цінами чорного ринку становить близько 5 000 доларів США. Фігуранта затримано. Розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 307 Кримінального кодексу України - збут наркотичних засобів, психотропних речовин, вчинений повторно. Фігуранту загрожує від шести до десяти років тюремного ув’язнення з конфіскацією майна. Вживаються заходи із затримання постачальників та покупців наркотиків.