Правоохоронці викрили киянина, який облаштував у квартирі наркопритон та вирощував коноплі. Про це 16 серпня повідомили в поліції Києва.

Працівники карного розшуку Святошинського управління поліції отримали інформацію про те, що одну із квартир на вулиці Симиренка цілодобово відвідують наркозалежні. Правоохоронці розпочали перевірку. У ході реалізації оперативної інформації поліцейські припинили діяльність осередку виготовлення та вживання наркотиків, який організував 32-річний киянин. Правоохоронці з’ясували, що власник помешкання облаштував у квартирі спеціальну теплицю, в якій вирощував коноплі для власного вживання. А наркозалежним товаришам, які приходили у гості, дозволяв вживати принесені з собою заборонені речовини.

Під час обшуку слідчі вилучили 15 кущів конопель, готовий до вживання канабіс, а також його насіння. Усі вилучені наркотичні речовини направлено на проведення відповідних експертиз.

Було відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 317 Кримінального кодексу України - організація або утримання місць для незаконного вживання, виробництва чи виготовлення наркотичних засобів. Підозрюваному загрожує до п’яти років позбавлення волі.

Також днями на станції київського метро "Видубичі" правоохоронці управління поліції метрополітену зупинили громадянина, який вів себе підозріло, весь час озирався та поспішав. При поверхневій перевірці у нього виявили та вилучили 60 згортків з кристалічною речовиною та один згорток порошкоподібної речовини. 18-річного киянина затримали. В результаті експертизи встановлено, що вилучені засоби - це наркотик амфітамін та солі PVP, які затриманий мав продати замовникам. Затриманому загрожує до восьми років позбавлення волі. 

Також поліцейські затримали жінку із наркотичними речовинами. 14 серпня, близько 15-ї години, патрулюючи вулицю Орловську, поліцейські звернули увагу на жінку, яка ледве помітивши службовий автомобіль почала пришвидшувати кроки та озиратись. Така поведінка здалася поліцейським дивною, тож вони вирішили наздогнати жінку. Під час поверхневої перевірки у 40-річної мешканки патрульні виявили банку із 46 згортками. Зі слів останньої, вона розповсюджувала наркотичні речовини, шляхом закладок.