Столичні оперативники затримали двох спільників, у яких вилучили півкілограма психотропів та автомат Калашнікова. Про це 15 вересня повідомили у поліції Києва.

Під час реалізації оперативної інформації поліцейські викрили двох хлопців із партією наркотиків та зброєю. Як розповів начальник відділу поліції №2 Шевченківського управління поліції Олександр Дибов, під час досудового розслідування поліцейські встановили, що 31-річний мешканець Київської області зберігав за місцем проживання в Оболонському районі заборонені кошти для подальшого збуту. Під час обшуку біля будинку правопорушника поліцейські виявили півкілограма "Альфа-PVP" та 50 набоїв до автоматичної зброї. У ході проведення слідчих дій поліцейські встановили, що зловмисник нещодавно продав товаришу автомат Калашнікова. За місцем проживання 32-річного киянина також провели обшук та вилучили зброю. За цінами чорного ринку вартість вилученого становить близько 250 тисяч гривень.

Затриманим загрожує позбавлення волі до 10 років із конфіскацією майна.

Альфа-PVP є синтетичним психостимулятором класу катинонів. Стимуляція центральної нервової системи відбувається завдяки збільшенню вироблення та вивільнення дофаміну та норадреналіну в головному мозку після прийому препарату.

Альфа-PVP був розроблений німецькою фармацевтичною компанією Boehringer Ingelheim у 1970-х роках як стимулятор центральної нервової системи. Однак у 2000-х роках розпочалося нелегальне використання його як рекреаційного психостимулятора у США, Європі (Норвегії, Данії, Фінляндії, Ісландії, Швеції) та Японії. На рубежі 2000-2010-х років речовина часто продавалося під виглядом "солей для ванн". Згідно з другим джерелом, синтез Альфа-PVP був вперше описаний у патенті 1963 швейцарцем Вандером, а його присутність на європейських ринках відзначається з 2012 року.