Столичні слідчі завершили розслідування щодо хуліганів, які за відмову дати цигарку побили людину. Про це повідомили у Шевченківському управлінні поліції Києві.

До відділу поліції № 1 Шевченківського управління поліції звернувся киянин та повідомив, що на проспекті Перемоги його пограбували невідомі. 

Начальник відділу поліції № 1 Шевченківського управління поліції Олег Ромаскевич повідомив, що зловмисники за відмову дати їм цигарку побили потерпілого та відібрали у нього гаманець з грошима, мобільний телефон та банківську картку.

“Завдяки злагодженій роботі співробітників карного розшуку та бійців полку поліції особливого призначення № 1 ми протягом декількох годин встановили місцезнаходження двох грабіжників та виявили їх у одному з столичних хостелів. Порушників було затримано у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Ними виявились раніше судимий за пограбування, крадіжки та незаконний обіг наркотиків 23-річний уродженець Миколаївської області, та 23-річний мешканець Волинської області”, - повідомили в поліції.

Досудове розслідування за ч. 2 ст. 186 Кримінального кодексу України (Грабіж) завершено. Санкція статті передбачає до шести років позбавлення волі.

Також днями поліцейські отримали повідомлення про крадіжку в одному з продуктових магазинів на вулиці Анни Ахматової. Інспектори, які швидко прибули на місце події, затримали правопорушника. За допомогою інформаційних баз охоронці порядку з'ясували, що 27-річний чоловік переховується від суду у справі за ст. 185 (Крадіжка) ККУ.

Інший випадок стався 5 вересня ввечері на проспекті Миколи Бажана. Заявниця повідомила, що боїться йти додому через те, що у під'їзді перебуває незнайомець. І дійсно, обстеживши територію, патрульні виявили підозрілого чоловіка. Встановлюючи дані особи, інспектори з'ясували, що 26-річний громадянин переховується від суду у справі, знову ж таки, за ст. 185 ККУ.

Охоронці порядку затримали порушників й доставили їх до Дарницького управління поліції для подальшого розбору.