За пограбування жінки столичний суд призначив зловмиснику покарання. Про це 5 вересня повідомили в поліції Києва.

Навесні 2021 року до поліції Києва на спецлінію 102 надійшло повідомлення від киянки про те, що на вулиці Василя Липківського невідомий чоловік відібрав у неї мобільний телефон. На місці події поліцейські поспілкувались із жінкою, яка надала детальний опис нападника. Правоохоронці встановили місцезнаходження зловмисника та під час поверхневої перевірки виявили у нього викрадений ґаджет потерпілої. Працівники поліції вилучили речовий доказ та повернули його заявниці. 

Чоловіка поліцейські затримали. Слідчі з’ясували, що правопорушник – уродженець Запоріжжя, який вже притягувався до кримінальної відповідальності за вчинення грабежу, незаконного заволодіння транспортним засобом, а також нанесення тяжких тілесних ушкоджень у Дніпропетровській області.

Затриманому повідомлено фігуранту про підозру у вчиненні грабежу, та зібравши необхідну доказову базу, направлено матеріали кримінального провадження разом із обвинувальним актом до суду. Вироком Солом’янського районного суду у місті Києві обвинуваченого визнано винним у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 186 Кримінального кодексу України – грабіж, та призначено покарання у вигляді чотирьох років позбавлення волі.