У столиці суд призначив покарання жінці, яка вбила свого зятя. Про це повідомили в поліції Києва.

Злочин було скоєно взимку 2021 року до поліції Києва надійшло повідомлення від лікарів про те, що на проспекті Любомира Гузара під час надання домедичної допомоги помер чоловік із ножовим пораненням живота. 

Прибувши за вказаною адресою, поліцейські поспілкувались із дружиною та тещою потерпілого, які повідомили, що коли чоловік повернувся додому з прогулянки йому зненацька стало зле. Жінки одразу викликали швидку й по приїзду лікарів з’ясувалось, що у 33–річного киянина ножове поранення.

В подальшому працівники поліції помітили розбіжності у показах родичок та опитавши їх повторно з’ясували, що смертельне тілесне ушкодження померлому спричинила 49-річна теща. Виявилось, що між зятем та тещею виник черговий конфлікт, під час якого киянка схопила ніж та вдарила ним потерпілого у живіт. 

Було відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 115 Кримінального кодексу України – умисне вбивство, а суд обрав їй запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Зібравши усі необхідні докази, правоохоронці завершили досудове розслідування та направили матеріали кримінального провадження разом із обвинувальним актом до Солом’янського районного суду, який призначив жінці покарання у вигляді десяти років ув’язнення.

Також у Києві під час сімейної сварки жінка вдарила ножем співмешканця. До чергової частини Шевченківського управління поліції від лікарів надійшло повідомлення про те, що у квартирі на вулиці Багговутівській лежить чоловік з ножем у грудях. На місце події оперативний черговий направив наряд полку поліції особливого призначення № 1 та слідчо-оперативну групу. Поліцейські затримали причетну до злочину місцеву мешканку 1986 року народження.