На початку грудня 2020 року 16-річна дівчина втекла з притулку та по теперішній час її розшукували по всій Україні. Про це повідомили в поліції Києва.

Втікачка мандрувала та постійно змінювала місце проживання, однак завдяки кропіткій роботі поліцейських неповнолітню розшукали. За час пошуку відносно неї протиправних дій не вчинялось.

У грудні 2020 року до Деснянського управління поліції звернувся вихователь Центру соціально-психологічної реабілітації дітей із повідомленням про зникнення Кондик Терези Василівни 2004 року народження, яка пішла з притулку та не повернулася. За даним фактом слідчим відділом Деснянського управління поліції розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 115 Кримінального кодексу України – умисне вбивство з додатковою кваліфікацією “безвісно відсутня”.

“Ми безперервно проводили заходи по розшуку неповнолітньої, аби не допустити протиправних дій відносно неї. Пошуки ускладнювались тим, що дівчина не мала родичів та близьких. Тож ми вивчали записи з камер відеоспостереження та перевіряли місця скупчення молоді. Відпрацьовували повідомлення від небайдужих перехожих, які бачили заклики поліції про розшук дитини. У тісній співпраці з підрозділами поліції та колегами з інших областей ми встановили коло осіб, з якими дівчина контактувала останній час. Ми дізналися, що Тереза мандрувала по всій Україні та наразі перебуває у Києві. Так, у квартирі у Солом’янському районі розшуківці знайшли втікачку”, - розповіла начальниця сектору розшуку злочинців і зниклих громадян відділу кримінальної поліції Деснянського управління поліції Юлія Тимчук.