У Києві дільничні затримали іноземця, який через гроші вбив свого друга по чарці. Про 11 липня це повідомили в поліції Києва. 

До поліції Києва на спецлінію 102 надійшло повідомлення від місцевого мешканця про те, що у квартирі на бульварі Ромена Роллана він виявив брата з ознаками насильницької смерті. Як повідомив начальник Святошинського управління поліції Петро Токар, правоохоронці провели першочергові слідчі дії та з’ясували, що смерть 54-річного киянина настала внаслідок проникаючих ножових поранень живота. 

“Поспілкувавшись із заявником ми зрозуміли, що до злочину може бути причетний товариш померлого, який тимчасово проживав у його квартирі. Отримавши прикмети ймовірного підозрюваного оперативники швидко встановили особу зловмисника, адже він неодноразово потрапляв в поле зору поліцейських. Дільничні за орієнтуванням затримали чоловіка, у якого руки, одяг та обличчя були у крові. З’ясувалося, що конфлікт між чоловіками розпочався через гроші, які померлий ніби-то взяв у затриманого та відмовився повертати”, - повідомив Петро Токар.

Раніше судимого за грабіж та розбій іноземця 1980 року народження, затримали. З квартири слідчі вилучили ніж зі слідами крові, а також речі, які направили на експертизи.

Розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 115 Кримінального кодексу України – умисне вбивство. За погодженням із Святошинською окружною прокуратурою фігуранту повідомлено про підозру у скоєнні злочину. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 7 до 15 років.