Столичні слідчі завершили досудове розслідування відносно серійного крадія, який викрав понад 4 кілометри мережевих дротів. У ході досудового розслідування правоохоронці довели причетність чоловіка до 53 епізодів крадіжок у Дніпровському районі. Про це 18 серпня повідомили в поліції Києва.

На початку липня 2022 року правоохоронці затримали чоловіка, який у дворі будинку на вулиці Кибальчича відрізав 15 метрів телефонного кабелю. Інформацію про підозрілого чоловіка поліцейські отримали від мешканців будинку. За фактом крадіжки, вчиненої в умовах воєнного стану, слідчим відділом Дніпровського управління поліції було розпочато кримінальне провадження за ч. 4 ст. 185 Кримінального кодексу України. Суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Під час досудового розслідування поліцейські довели причетність чоловіка до скоєння ще 52 аналогічних злочинів на території Дніпровського району. Правоохоронці встановили, що від початку року порушник викрав понад 4 кілометри мережевого кабелю загальною вартістю понад 485 000 гривень.

Слідчі звершили досудове розслідування та скерували матеріали кримінальних проваджень разом з обвинувальними актами до суду для розгляду по суті. Зловмиснику загрожує до восьми років позбавлення волі.