В столиці правоохоронці затримали чоловіка, який викрав електричний кабель. Про це 9 липня повідомили в поліції Києва.

До поліції Києва на спецлінію 102 надійшло повідомлення від місцевого мешканця про те, що у дворі будинку на вулиці Кибальчича невідомий відкрив технічний колодязь та ймовірно зрізає дроти. За вказаною адресою прибули патрульні поліцейські та слідчо-оперативна група.

На місці події правоохоронці виявили чоловіка, який змотував телефонний кабель, а також інструменти, за допомогою яких чоловік проникнув до телекомунікаційного колодязя й відрізав 15 метрів мідного дроту. Слідчо-оперативна група вилучила речові докази, а зловмисника поліцейські затримали. Ним виявився уродженець Київської області 1978 року народження, який раніше не притягувався до кримінальної відповідальності.

Слідчим відділом Дніпровського управління поліції розпочато досудове розслідування за ч. 4 ст. 185 Кримінального кодексу України — крадіжка, вчинена в умовах воєнного стану. Санкція статті передбачає до восьми років тюремного ув’язнення. Суд обрав запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту. 

Поліцейські нагадують громадянам про посилення кримінальної відповідальності за майнові злочини в умовах воєнного стану. Від 7 березня 2022 року крадіжка є злочином, за який передбачено відповідальність від п’яти до восьми років позбавлення волі.