Правоохоронці повідомили про підозру водію, який збив неповнолітню та втік з місця події. Водій у стані алкогольного сп'яніння наїхав на дівчину, яка переходила дорогу пішохідним переходом. Про це повідомили у поліції Києва.

15 вересня ввечері до поліції Києва надійшло повідомлення про дорожньо-транспортну пригоду в Оболонському районі столиці, в якій постраждала неповнолітня дівчина. Попередньо встановлено, що, перебуваючи в нетверезому стані, 35-річний водій автомобіля Chevrolet скоїв наїзд на 17-річну киянку, яка переходила дорогу пішохідним переходом по вулиці Малиновського. Після аварії зловмисник втік з місця події, проте, за кількасот метрів його затримали небайдужі очевидці злочину. Дівчину з тілесними ушкодженнями госпіталізували до лікарні, її життю нічого не загрожує.

Рівень алкоголю у крові водія становив 1,5 проміле. Наразі правопорушника поміщено в ізолятор тимчасового тримання. За ч. 1 ст. 286-1 Кримінального кодексу України (Порушення правил безпеки дорожнього руху чи експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами у стані сп'яніння). Санкція статті передбачає покарання у вигляді трьох років позбавлення волі. Досудове розслідування продовжується.

Доля пішоходів багато в чому перебуває у їхніх руках. Піший учасник руху може бути сто разів правий з погляду правил дорожнього руху, однак це не гарантує його абсолютну безпеку. Для авто, що опинилося під колесами, потерпілого буде не важливо, винен водій чи ні, був він п'яний чи тверезий. Тому за будь-яких обставин слід дотримуватися елементарних правил безпеки: рухатися лише тротуарами та пішохідними доріжками; навіть при зеленому сигналі світлофора до початку руху переконатися, що всі транспортні засоби встигли зупинитися; переходячи дорогу "зеброю", зупинитися біля краю проїжджої частини, подивитися по сторонах і переконатися, що водії помітили пішохода і пропускають його; в очікуванні переходу краще стояти подалі від краю дороги.

Вкрай небезпечно виходити на проїжджу частину через транспортні засоби або будь-які об'єкти, які обмежують оглядовість. У темний час доби краще носити одяг, що має світловідбиваючі елементи.

Ще одна ДТП, в якій постраждали пішоходи, сталася в Солом'янському районі столиці 14 вересня. На проспекті Любомира Гузара 31-річна водій автомобіля Lexus зіткнулася з іншим транспортним засобом, внаслідок чого виїхала за межі проїжджої частини та збила перехожих. Потерпілих – жінку 1994 року народження та чоловіка 1964 року народження – з численними травмами було госпіталізовано для надання допомоги.