Правоохоронці встановлюють обставини ДТП, у яких загинув чоловік. Про це повідомили у поліції Києва.

14 вересня на спецлінію 102 надійшло повідомлення про ДТП із постраждалими на вулиці Борщагівській. Як розповів начальник відділу розслідування злочинів у сфері транспорту слідчого управління поліції Києва Анатолій Андросович, правоохоронці з'ясували, що 31-річний киянин рухався з боку вулиці Польової у напрямку проспекту Повітрофлотського та намагався перешикуватися в іншу смугу. Водій автомобіля Ford Focus не помітив припаркований у правій смузі транспортний засіб та скоїв з ним зіткнення. Автомобіль зрушив з місця і наїхав на свого 67-річного власника, що стоїть поряд. Після приїзду лікарі констатували смерть потерпілого.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 286 Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до восьми років.

За даними голови Національної поліції Ігоря Клименка, у 2021 році різко знизилася кількість ДТП, а смертність у дорожніх пригодах знизилася на 30%. За перше півріччя 2022 року поліція зареєструвала понад 30 000 ДТП. Кількість аварій зменшилася більш ніж у 2,5 рази. 917 людей загинули внаслідок аварій – що на 30% менше, ніж за аналогічний період минулого року.

За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я, Україна перебуває на 122 місці за смертністю під час ДТП – 10,2 на 100 тисяч населення. Лідирують за сумною статистикою – Домінікана – 64,6, Зімбабве – 41,2 та Венесуела – 39. Найбільш благополучна ситуація спостерігається в Антигуа та Барбуда – близько нуля. Серед європейських країн найбезпечнішими є дороги в Ісландії – 2 смертельні випадки на 100 тисяч населення. У середньому у світі на сто тисяч людей гинуть 17,5 учасники аварій.