Київський суд оголосив вирок водію, який спричинив смертельну ДТП. Про це 14 вересня повідомило видання ukrinform з посиланням на прес-секретаря Київської міської прокуратури Надію Максимець.

ДТП трапилося 24 липня 2018 року. 23-річний Кирило Островський на автомобілі Hummer ввечері збив неповнолітню дівчинку, яка переходила дорогу на пішохідному переході на бульварі Лесі Українки у Києві. Дівчинка від отриманих травм померла. Після наїзду водій іномарки зник з місця пригоди, але згодом його затримали.

За частиною 2 статті 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) суд визнав водія винним та засудив його до 4 років і 6 місяців позбавлення волі.

Прессекретар Київської міської прокуратури уточнила, що раніше була озвучена позиція потерпілих, які сказали, що не мають претензії до водія, і просили у разі винесення обвинувального вироку застосувати до нього покарання, не пов’язане з позбавленням волі. 

“Прокурор у дебатах просив суд не враховувати позицію потерпілих, бо вони не змогли її висловити безпосередньо у залі суду, тож які обставини змусили їх саме таку позицію висловлювати – нам невідомо. Разом з тим, навіть щире каяття не змінює тяжких наслідків, які настали у результаті цієї ДТП, а саме – смерть малолітньої дитини, тому ми й наполягали на максимальному терміні, яке передбачено у статті 286 ККУ – 8 років”, - зазначили в столичній прокуратурі.

Засуджений уже повні 4 роки перебуває під вартою, і цей строк буде враховано йому як відбуте покарання.