Чорний день для автокрадіїв. Двоє представників цієї неповажної професії опинилися в руках поліціянтів. Про це 5 червня повідомили в столичному управлінні НП.

До поліції Києва звернувся місцевий мешканець із заявою про викрадення його автомобіля Chevrolet, яку він припаркував біля під'їзду на вулиці Сержа Лифаря. Як розповів начальник відділу кримінальної поліції Деснянського управління поліції Євген Житомирський, поліцейські затримали двох автокрадіїв.

“Встановлено, що заявник ніс речі до квартири та загубив ключі від системи сигналізації автомобіля. Киянин 1983 року народження спільно з 38-річним уродженцем Миколаївської області знайшли ключі у під’їзді та вирішили заволодіти автівкою. Далі чоловіки залишили авто біля сусіднього двору”, - повідомив Євген Житомирський.

Розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 289 Кримінального кодексу України (Незаконне заволодіння транспортним засобом. За процесуальне керівництво Деснянської окружної прокуратури міста Києва слідчі повідомили фігурантам про підозрення в скоєнні цього злочину). Санкція статті передбачає від п'яти до восьми років позбавлення волі з конфіскацією майна або без такої.