У столиці дільничні офіцери поліції затримали чоловіка, який викрав велосипед. Зловмисник поцупив двоколісний транспорт з велопарковки біля супермаркету, але менше між за годину опинився в кайданках. Про це 3 серпня повідомили в поліції Києва.

До столичної поліції на спецлінію 102 надійшло повідомлення від місцевого мешканця про те, що в нього вкрали велосипед, поки він скуплявся в магазині на вулиці Митрополита Андрея Шептицького. Отримавши орієнтування по викраденому велотранспорту поліцейські розпочали пошук зловмисника. Як розповів дільничний офіцер поліції Дніпровського управління поліції Антон Чернота, під час патрулювання території району він разом із колегою Катериною Щербак помітили невідомого чоловіка на велосипеді. Велосипед був схожий за орієнтуванням на викрадений.

Чоловіка зупинили для перевірки. Під час спілкування чоловік помітно нервував та не зміг чітко пояснити походження велосипеда й зрештою зізнався, що вкрав його біля магазину. Правопорушником виявився уродженець Івано-Франківської області 1985 року народження який раніше притягувався до кримінальної відповідальності за квартирну крадіжку, незаконне заволодіння транспортним засобом, а також за викрадення офіційних документів. Слідчо-оперативна група вилучила речовий доказ, а ми затримали крадія.

За даним фактом слідчим відділом Дніпровського управління поліції було розпочато кримінальне провадження за ч. 4 ст. 185 Кримінального кодексу України — крадіжка, вчинена в умовах воєнного стану. Санкція статті передбачає до восьми років позбавлення волі.

Раніше повідомлялось, що правоохоронці Броварського району викрили мародера, який викрав ровер. В Броварах місцевий мешканець, скориставшись відсутністю власників, потайки вкрав велотранспорт та здав його до ломбарду. Правоохоронці оперативно викрили лиходія. Ним виявився 24-річний молодик, раніше судимий за майнові злочини. За фактом крадіжки вчиненої в умовах воєнного стану, слідчі розпочали досудове розслідування (ч.4 ст.185 ККУ). Чоловіку загрожує до 8 років ув'язнення.