В столиці зловмисник намагався пограбувати дитину. На допомогу прийшли небайдужі перехожі. Про це 5 вересня повідомили в поліції Києва. 

До поліції Києва на спецлінію 102 надійшло повідомлення про те, що невідомий намагався пограбувати малолітню дівчинку. Як розповів тимчасово виконувач обов’язків начальника Шевченківського управління поліції Олександр Богатирчук, прибувши на місце події ми затримали грабіжника.

“Ми встановили, що діти на вулиці Хрещатик грали на музичних інструментах та збирали кошти на підтримку ЗСУ. Їх помітив чоловік, а після вирішив прослідкувати за ними. Підійшовши до 12-річної дівчинки, нападник намагався зірвати з плеча рюкзак, у якому були зібрані кошти. Однак його дії помітили перехожі, тож швидко зупинили зловмисника та передали нам”, - повідомили в поліції.

За даним фактом слідчим відділом Шевченківського управління поліції розпочато кримінальне провадження за ч. 3 ст. 15 ч. 4 ст. 186 Кримінального кодексу України – замах на скоєння грабежу у період воєнного стану. Затриманому загрожує до десяти років позбавлення волі.