Правоохоронці викрили чоловіка, який обманом заволодів квартирою своїх родичів. Правопорушник надав до державної установи документи, які нібито підтверджують його права на помешкання та за допомогою недійсного договору зареєстрував квартиру на себе. Про це 4 серпня повідомили в поліції Києва.

Слідчі Солом’янського управління поліції за оперативного супроводження співробітників кіберполіції та за процесуального керівництва Солом’янської окружної прокуратури викрили 55–річного чоловіка, який обманом оформив право власності на майно родичів. В той час, як законні спадкоємці перебували за межами столиці, фігурант заволодів квартирою свого померлого брата.

Правоохоронці з’ясували, що зловмисник вирішив привласнити собі оселю, яка за правилами спадкування після смерті родича мала належати 9-річній доньці померлого та її опікунці. Чоловік надав до державної нотаріальної установи документи, які нібито підтверджують його права на дане помешкання та за допомогою недійсного договору зареєстрував квартиру на себе. Відомості були внесені до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно.

Працівники поліції провели за місцем мешкання зловмисника та у квартирі, якою чоловік заволодів незаконним шляхом, обшуки, звідки  вилучили договір купівлі-продажу та документи на право власності. На квартири правоохоронці наклали арешт, а вилучені речові докази направили на проведення відповідних експертиз.

За погодженням із Солом’янською окружною прокуратурою слідчий Солом’янського управління поліції повідомив фігуранту про підозру у скоєнні двох злочинів, передбачених ч. 4 ст. 190 Кримінального кодексу України – шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах та ч. 4 ст. 358 Кримінального кодексу України – підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів. Підозрилому загрожує до дванадцяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.