Столичні правоохоронці затримали зловмисника, який підробив паспорт з метою заволодіння великою сумою грошей. Про це 4 серпня повідомили в поліції Києва.

До чергової частини Деснянського управління поліції звернулися працівники банку на вулиці Лисківській з повідомленням про те, що для отримання грошей клієнт пред’явив документ з ознаками підробки. За словами слідчої Деснянського управління поліції Юлії Сергієнко, поліцейські провели першочергові слідчі дії та встановили обставини правопорушення. Працівники фінансової установи вказали на чоловіка, який пред’явив підозрілий документ. Від надання будь-яких пояснень відвідувач банку відмовився. У подальшому правоохоронці з’ясували, що підробивши паспорт на ім’я іншого громадянина, зловмисник мав намір з його банківського рахунку зняти 627 тисяч доларів США. Документ з ознаками підробки вилучили та направили для подальшого проведення відповідної експертизи. Встановлюється, звідки чоловік отримав дані про потерпілого та його фінансові статки.

Фігуранта затримали. Це - раніше не судимий 62-річний киянин. Суд обрав фігуранту запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення 744 тисяч гривень застави. За скоєне зловмиснику загрожує до 12-ти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Раніше повідомлялося, що в Києві шахрай виманив у касира обмінника майже 200 тисяч гривень. До поліції Києва звернулася касирка одного із обмінників на проспекті Перемоги, з повідомленням про те, що її ошукали. Правоохоронці з’ясували, що чоловік спочатку обмінював невеликі суми і з кожної операції залишав касирці чайові, пригощав кавою та залицявся до неї. Пізніше клієнт почав брати гроші нібито у борг і через малий проміжок часу повертав їх з відсотками для жінки. Увійшовши таким чином в довіру, зловмисник попросив 101 тисячу гривень, 1000 доларів США та 500 Євро, які мав повернути нібито через кілька хвилин, однак втік разом з готівкою. Завдяки оперативно-пошуковим заходам ми викрили причетного до даного злочину киянина, 1979 року народження.