Перед судом постане чоловік, який привласнив гуманітарну допомогу на півмільйона гривень. Про це 27 липня повідомили в поліції Києва.

На початку травня 2022 року поліцейські викрили чоловіка у привласненні допомоги Збройним Силам України. Як розповів слідчий Деснянського управління поліції Сергій Погорілий, поліцейські провели усі необхідні слідчі дії та довели причетність 42-річного киянина до восьми епізодів, пов’язаних з наданням послуг перевезення амуніції.

У ході досудового розслідування встановлено, що фігурант у телеграм-каналі розмістив оголошення про надання послуг з перевезення гуманітарних вантажів. Для подолання нібито проблем з перевезення шахрай вимагав у потерпілих від 10 до 16 тисяч гривень, а потім просив перераховувати додаткові гроші. Таким чином чоловік ошукав чотирьох українців та привласнив 40 бронежилетів, 15 рацій, ліки, які вони закупили для військовослужбовців Збройних Сил України. Зібрані у ході розслідування докази підтверджують його причетність до злочину. Своїми діями зловмисник завдав матеріальної шкоди на пів мільйона гривень.

Було відкрито кримінальне провадженні за ч. 2 та ч. 3 ст. 190 Кримінального кодексу України — шахрайство. Чоловік перестав з’являтися на виклики слідчого, тож його оголосили у розшук. Поліцейські міста Львова затримали розшукуваного та передали оперативним працівникам Деснянського управління поліції. Суд задовольнив клопотання слідчого та обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Зловмиснику загрожує до восьми років в’язниці.