Столичні слідчі завершили досудове розслідування відносно шахрая, який виманив у касира обмінника велику суму. Чоловік залицявся до працівниці пункту обміну валют, пригощав кавою та залишав чайові, а в результаті обдурив і привласнив гроші. Про це 1 серпня повідомили в поліції Києва.

До поліції Києва звернулася касирка одного із обмінників на проспекті Перемоги, з повідомленням про те, що її ошукали. На місці правоохоронці провели необхідні слідчі дії та задокументували злочин. Як розповів старший слідчий Святошинського управління поліції Антон Басараб, працівники карного розшуку переглянули відео з камер спостереження та швидко встановили особу зловмисника.

“Ми з’ясували, що чоловік спочатку обмінював невеликі суми і з кожної операції залишав касирці чайові, пригощав кавою та залицявся до неї. Пізніше клієнт почав брати гроші нібито у борг і через малий проміжок часу повертав їх з відсотками для жінки. Увійшовши таким чином в довіру, зловмисник попросив 101 тисячу гривень, 1000 доларів США та 500 Євро, які мав повернути нібито через кілька хвилин, однак втік разом з готівкою. Завдяки оперативно-пошуковим заходам ми викрили причетного до даного злочину киянина, 1979 року народження”, - розповіли в поліції.

Слідчим відділом Святошинського управління поліції закінчено досудове розслідування кримінального провадження, розпочатого за ч. 2 ст. 190 Кримінального кодексу України - шахрайство. Санкція статті передбачає до восьми років позбавлення волі. Материіли справи передано до суду.