15 років позбавлення волі за вбивство активістки Ірини Ноздровської – оголошено вирок. Про це повідомили в Київській обласній прокуратурі.

Прокурори підтримали обвинувачення стосовно громадянина за фактом умисного вбивства, вчиненого з особливою жорстокістю (п. 4 ч. 2 ст. 115 КК України). Під час судового розгляду доведено, що у грудні 2017 року в селі Демидів засуджений на зупинці громадського транспорту з ножем кинувся на потерпілу. Він завдав їй значну кількість ударів в область обличчя та шиї. Після цього скинув тіло до річки неподалік села. Смерть жінки настала внаслідок чисельних колото-різаних ран.

Суд визнав обґрунтованими представлені прокурорами докази, визнав чоловіка винним та призначив покарання у вигляді 15 років позбавлення волі. 

Засуджений повинен буде відшкодувати потерпілій стороні приблизно чотири мільйони гривень моральної шкоди, згідно з цивільними позовами. Суд не підтвердив версію родини Ірини Ноздровської щодо замовного та групового характеру вбивства.

29 грудня 2017 року надійшло повідомлення про зникнення Ірини Ноздровської. Труп Ноздровської було виявлено 1 січня 2018 року біля села Демидів Вишгородського району. За підозрою у скоєнні вбивства було затримано Юрія Россошанського. Між Ноздровською та родиною Россошанських кілька років існував конфлікт.

2015 року під колесами автомобіля загинула рідна сестра Ноздровської Світлана Сапатинська. За кермом авто знаходився син Россошанського – Дмитро. Його визнали винним у ДТП, що призвело до сперти людини, і засудили до 7-ми років позбавлення волі.