Силовики встановили особи п'ятьох російських військовослужбовців, які під час окупації Гостомелю Київської області розстрілювали машини із мирними жителями. Про це повідомили в Офісі Генерального прокурора України.

За даними слідства, 25 лютого 2022 року військовослужбовці Росгвардії, не виконавши бойове завдання із захоплення Києва, відступили до Гостомелю, де протягом понад шість годин розстрілювали цивільні автомобілі з мирними жителями, які намагалися виїхати із зони бойових дій.

Російські солдати розстріляли 10 автівок. Внаслідок обстрілів загинули п'ятеро людей, ще шестеро отримали поранення.

За даними СБУ, наказ стріляти по цивільних російських солдатах віддавали командир підрозділу омоновців, його заступник та представник командування росгвардії Красноярським краєм. Крім того, ідентифіковано двох підлеглих, які власноруч розстрілювали автоколони.

Особи п'ятьох російських військовослужбовців, причетних до розстрілу машин, встановлено. Їм повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни, поєднані з умисним вбивством, вчинені за попередньою змовою групою осіб) КК України.

eac7da482fb564ec5b336