Під час окупації міста Ірпінь Київської області російські військовослужбовці загрожували місцевим жителям убивством та змушували їх гуляти замінованим лісом. Про це УНН повідомили в Офісі Генерального прокурора України.

За даними слідства, російські солдати окупували Ірпінь у березні 2022 року. Свій штаб окупанти облаштували в одному із житлових комплексів.

"Російські солдати робили обхід квартирами будинків, розташованих на території комплексу, щоб виявити патріотично налаштованих громадян України. До місцевих жителів окупанти застосовували фізичне та психологічне насильство, тортури, завдавали тілесних ушкоджень та робили вбивства", - розповіли в Офісі Генерального прокурора України.

Зокрема, 5 березня один із російських військовослужбовців із товаришами по службі пішов в обхід по квартирах багатоповерхівки. В одній із них військові загрожували трьом жителям вбивством, стріляючи над їхніми головами та біля ніг. Також заради розваги вони змушували мирних громадян пройти замінованою частиною лісу. Одного із заручників російський солдат застрелив.

Військовослужбовцеві повітряно-десантно-штурмового полку збройних сил РФ заочно повідомлено про підозру за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 2 ст. 438 КК України). Досудове розслідування продовжується.