Судитимуть 10 військовослужбовців збройних сил РФ, які били і катували мирних жителів у Бучі, загрожуючи їм вбивством. Про це повідомили у Київській обласній прокуратурі.

Розслідуванням встановлено, що у березні 2022 року під час окупації Бучі російські військові тримали у заручниках мирних жителів.

Окупанти ставили людей на коліна, зав'язували їм очі липкою стрічкою та ганчірками, а руки пов'язували пластиковими хомутами. Полоненим загрожували вбивством і стріляли в їхньому напрямку, а крім того – випитували інформацію про розташування ЗСУ та тероборони.

"Людей били кулаками по тілу, а також прикладом зброї по ногах, пальцях ніг та грудній клітці. Крім того, окупанти грабували місцеве населення, забираючи як особисті речі, так і побутову техніку", – розповіли у прокуратурі.

Російських військовослужбовців, причетних до звірств у Бучі, оголошено у розшук для затримання та притягнення до кримінальної відповідальності за фактами жорстокого поводження з цивільним населенням та інших порушень законів та звичаїв війни (ч.1 ст.438 КК України).