Завершено поточні ремонти на об’єктах соціальної сфери. Про це повідомили в Київській обласній військовій адміністрації.

“Київщина поступово відновлюється після навали російських військ. Для виконання поточних ремонтів у квітні цього року із держбюджету було виділено 400 млн гривень. Ці кошти призначені для відновлення тих об’єктів, що зазнали незначних ушкоджень. Зокрема, на заміну вікон, дверей, ремонт покрівлі в будівлях. На 139-ох об’єктах ремонтні роботи вже завершено”, - розповів голова КОВА Олексій Кулеба.

Також він додав, що серед відремонтованих об’єктів:

  • одна адміністративна будівля;
  • два Центри творчості дітей та юнацтва;
  • одне відділення стаціонарного догляду для постійного або тимчасового проживання;
  • чотири заклади загальної середньої освіти;
  • один дитячий садок;
  • 15 закладів охорони здоров’я;
  • 50 багатоквартирних;
  • 65 приватних будинків.

Чотири об’єкти знаходяться в Білоцерківському районі, 23 об’єкти – в Броварському, 90 – в Бучанському, 5 – у Вишгородському та 17 – у Фастівському районах.

Ремонтні бригади працюють ще на 228 об’єктах. Цього тижня у планах розпочати роботи ще на 87 об’єктах. На ремонтні роботи та закупівлю будівельних матеріалів до місцевих бюджетів Київщини передадуть понад 87 млн гривень.

Також у Київській області триває ліквідація ямковості на дорогах загального користування місцевого значення. Мережа автомобільних доріг загального користування місцевого значення в Київській області складає 6 379,9 км. Роботи виконуються за рахунок залишків державного дорожнього фонду. Станом на 25 липня 2022 року вже ліквідовано майже 34 500 квадратних метрів вибоїн дорожнього покриття на найбільш пошкоджених ділянках. Окрім ліквідації ямковості, в межах експлуатаційного утримання доріг, проводять покіс трави на узбіччях та прибирання сміття на зупинках громадського транспорту для дотримання належного санітарного стану. Роботи продовжуються. Як раніше повідомляли, в межах Київської області проведено ліквідацію ямковості на дорогах комунальної власності, яка виникла внаслідок бойових дій.