У Київській області триває відновлення об’єктів інфраструктури та житлового фонду, що були пошкоджені внаслідок російського військового вторгнення. Про це повідомили в Київській обласній військовій адміністрації. 

У Департаменті регіонального розвитку Київської ОВА повідомили, що за кошти з резервного фонду держбюджету вже завершені поточні ремонти на 52 об’єктах. Станом на сьогодні роботи тривають на 248 об’єктах. Серед відновлених об’єктів – лікарні та школи, багатоквартирні та приватні житлові будинки, які розташовані у Броварському, Бучанському, Вишгородському та Фастівському районах. У кожній територіальній громаді, що зазнала руйнувань продовжують працювати комісії, які фіксують пошкодження.

Уряд виділив 400 млн гривень для виконання першочергових ремонтних робіт на території Київської області, зокрема на заміну розбитих вікон та дверей, ремонт покрівель тощо.

Також в Київській області вже знешкоджено понад 50 тисяч вибухонебезпечних предметів. Роботі по виявленню ВНП проводились на території Бучанського, Броварського, Вишгородського, Фастівського. Усього з початку робіт обстежено 18 тисяч га території, 1 167 об’єктів, 621,64 км автомобільних доріг, 1089,52 км ліній електропередач, 11,443 км газопроводу.