Правоохоронці затримали працівника СТО, який продав автівку після відмови власника сплачувати за ремонт. Про це повідомили в поліції Києва.

До поліції Києва звернувся представник фінансової компанії із повідомленням про незаконне заволодіння транспортним засобом. Слідчі відкрили кримінальне провадження та розпочали заходи із встановлення причетних до злочину осіб.

За інформацією заявника, автомобіль Кіа був у користуванні іншого чоловіка на підставі лізингового договору. Останній звернувся до СТО за потреби відремонтувати ходову частину. Однак в кінці лютого 2022 року чоловік виїхав за межі країни, покинувши транспортний засіб та відмовившись за нього сплачувати.

У подальшому доки представник лізингової компанії вирішував питання із директором СТО щодо повернення автівки, працівник станції вирішив її продати. Підозрюваний відігнав легковик та передав своєму знайомому з проханням її реалізувати на розборку, а отримані гроші поділити між собою. Оперативники розшукали частини транспортного засобу на іншій станції у Голосіївському районі та вилучили їх у якості речових доказів.

За процесуального керівництва Подільської окружної прокуратури 24-річному місцевому мешканцю повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 289 Кримінального кодексу України – незаконне заволодіння транспортним засобом. Окрім цього, вирішується правовий статус іншого учасника події. Санкція статті передбачає від восьми до дванадцяти років позбавлення волі.

Поліція звертається до громадян та наголошує, що питання сплати або несплати певних послуг мають вирішуватись сторонами виключно у законний спосіб, а у разі неможливості дійти згоди самостійно - слід звертатись до суду.

Також поліцейські столиці затримали чоловіка, який намагався продати орендоване авто. 24 липня, із заявою про незаконне заволодіння транспортним засобом до поліції звернулася 32-річна місцева мешканка. Жінка повідомила, що надала в оренду свій автомобіль Кіа чоловіку, який згодом перестав платити за користування транспортним засобом та відмовився його повертати. 

Дільничні офіцери Дарницького управління поліції розшукали зловмисника та затримали під час спроби ним продати автівку іншому громадянину. Поліцейські вилучили транспортний засіб та незабаром після проведення усіх слідчих дій повернуть його законній власниці.

Слідчі за процесуального керівництва Дарницької окружної прокуратури повідомили 52-річному іноземцю про підозру у скоєнні злочину, передбаченому ч. 2 ст. 289 Кримінального кодексу України - незаконне заволодіння транспортним засобом. Санкція статті передбачає до восьми років позбавлення волі. Підозрюваний перебуває у ізоляторі тимчасового тримання. Досудове розслідування триває.