У Києві викрили угруповання, члени якого допомагали призовникам незаконно перетинати державний кордон України. Про це повідомили в ГУ Нацполіції Києва.

Організатором злочинної схеми виявився 50-річний завідувач неврологічним відділенням однієї зі столичних поліклінік, який залучив до злочинної діяльності шістьох лікарів і керівників військово-лікарських комісій. Зловживаючи службовим становищем, подільники виписували призовникам довідки про непридатність до військової служби.

У ході досудового розслідування встановлено, що майже з початку воєнного стану подільники надавали "клієнтам" призовного віку медичні довідки про визнання непридатними до військової служби, що давало їм можливість безперешкодного перетину кордону. За свої послуги у виписуванні так званих "білих білетів" фігуранти просили від 3000 до 4000 доларів.

Під час обшуків у підозрюваних вилучили чорнові записи, комп'ютерну техніку, мобільні телефони, автомобілі та гроші в сумі 150 000 доларів, 26 000 євро та 200 000 гривень, отриманих від Клієнтів.

За сприяння у незаконному переправленні осіб через державний кордон України шляхом надання коштів, вчиненому з корисливих мотивів, підозрюваним загрожує позбавлення волі на строк від 7 до 9 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна. Досудове розслідування триває.