1 600 євро за перетин кордону: у  Києві правоохоронці затримали чоловіка, який за гроші пропонував перетинати кордон особам призовного віку. Про це повідомили в поліції Києва.

Слідчі Печерського управління поліції припинили протиправну діяльність чоловіка, який за гроші допомагав призовникам виїхати за межі України. Зловмисник виготовляв пакет підроблених документів про нібито навчання у навчальних закладах іноземних держав, зокрема студентські квитки та документи про зарахування особи у закордонному закладі освіти. На підставі цих документів особи, які намагалися ухилитися від мобілізації, безперешкодно могли перетнути кордон України. Вартість таких послуг коштувала 1 600 євро.

У ході проведення контролю за вчиненням злочину правоохоронці викрили фігуранта на гарячому під час отримання грошей. Затриманий - уродженець Київської області 1987 року народження. Під час обшуку у затриманого поліцейські вилучили гроші, документи та мобільний телефон.

За даним фактом слідчим відділом Печерського управління поліції розпочато кримінальне провадження за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України -  незаконне переправлення осіб через державний кордон України. Санкція інкримінованої статті передбачає до дев'яти років позбавлення волі.