У Києві силовики оголосили про підозру відомому столичному блогеру, який займався дискредитацією ЗСУ. Про це повідомили у Службі безпеки України.

За даними СБУ, блогер займався дискредитацією військовослужбовців ЗСУ та співробітників правоохоронних органів. За попередніми даними, йдеться про засновника паблік dtp.kiev.ua Владислава Антонова.

"Він знімав провокаційні відео під час руху військових колон чи автотранспорту українських захисників на території столичного регіону. У своїх стримах він ображав наших захисників, а також намагався фіксувати їхні обличчя та номерні знаки автомобілів", – розповіли у СБУ.

Відзняті сюжети блогер викладав на своїй інтернет-платформі та розповсюджував через соцмережі.

За даними СБУ, знятий блогером контент широко використовували російські пропагандисти для підготовки рекомендованих ефірів та фейкових "новин" про суспільно-політичну ситуацію в Україні.

У ході слідчих дій за місцем проживання зловмисника правоохоронці виявили комп'ютерну техніку та мобільний телефон, за допомогою яких він адміністрував свої інтернет-ресурси, розповсюджуючи ворожу пропаганду.

Блогеру повідомлено про підозру за ч. 1, 2 ст. 435-1 (образа честі та гідності військовослужбовця, загроза військовослужбовцю) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі терміном до 5 років.

Досудове розслідування продовжується.