У селі Гурівщина Бучанського району після підготовчих робіт стартувало будівництво медичної амбулаторії – було закладено фундамент нової будівлі. Навесні, внаслідок влучання снаряду росіян, медзаклад був зруйнований вщент. Про це повідомили в Київській обласній державній адміністрації

Будівництво медзакладу розпочалося в рамках підписаного 15 червня Меморандуму про партнерство та співпрацю між Міністерством охорони здоров’я, Футбольним клубом “Динамо” (Київ) та Київською обласною військовою адміністрацією.

Амбулаторія створюється з урахуванням кращих європейських стандартів та буде максимально комфортною для пацієнтів. Медзаклад оснастять теплою підлогою, сучасним обладнанням та альтернативними джерелами опалення.

“Сьогодні разом із заступником Міністра охорони здоров’я Богданом Боруховським відвідали будівельний майданчик майбутньої амбулаторії. Поспілкувалися з будівельниками щодо плану робіт. Впевнений, місцева громада отримає сучасну амбулаторію. Якщо все піде за планом, відновлена “первинка” відкриє свої двері для понад 5 тисяч пацієнтів вже наприкінці року”, – зауважив заступник голови Київської ОВА Віталій Власюк.