Експосадовців комунального підприємства “Спецжитлофонд” судитимуть за службову недбалість. Як повідомили у Київській міській прокуратурі, до суду скеровано обвинувальні акти відносно двох колишніх заступників директора підприємства за фактом службової недбалості (ч. 1 ст. 367 КК України).
 
Згідно з матеріалами слідства, між КП “Спецжитлофонд” та підрядною організацією був укладений договір підряду на виконання робіт з прокладання зовнішніх інженерних мереж на провулку Моторному та проспекті Науки у Голосіївському районі Києва. Також планувалося будівництво додаткових ємкостей чистої води та спорудження розподільчого пункту та трансформаторних підстанцій.
 
За результатами розслідування встановлено, що вказані роботи у повному обсязі не виконано, а частина з них проведена з порушенням. Відповідно до висновку комплексної будівельно-технічної та економічної експертиз територіальній громаді Києва завдано шкоди на майже 400 тис. гривень, які на цей час повністю відшкодовано.

Раніше повідомлялося, що у Києві під час ремонтних робіт викрали 2,5 мільйона людей. Правоохоронці встановили, що столичне комунальне підприємство уклало договір із підрядником у 2018 році. Будучи посадовцем, директор підприємства склала, підписала та видала ряд актів приймання виконаних будівельних робіт, тим самим засвідчивши достовірність виконаних робіт. Висновками відповідних експертиз встановлено, що види будівельних робіт, включених до актів приймання, не відповідають фактично проведеним роботам, а самі офіційні документи — свідомо неправдиві. Жінці загрожує до дванадцяти років ув'язнення з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років та конфіскацією майна.