Будівництво насосної станції першого підйому, яка є надзвичайно важливою частиною реконструкції міської системи відведення стоків, зараз вже на фінальному етапі. Про це повідомив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

“Наше завдання – продовжити реалізацію тих великих проектів та робіт, які життєво необхідні Києву та його мешканцям. Каналізаційна насосна станція на Позняках працює з підвищеним навантаженням. Після запуску цього обладнання система приймання та очищення стоків працюватиме більш збалансовано”, – зазначив Петро Пантелеєв.

Під час будівництва використовуються найсучасніші технології і значна кількість обладнання іноземного виробництва: Данії, Німеччини, Чехії. Із настанням осінньо-зимового періоду відбувається збільшення добової кількості опадів, температурні коливання та промерзання ґрунтів, що вкрай негативно впливає на системи та обладнання каналізаційного господарства. 

За словами заступника голови КМДА, добова продуктивність нової станції становитиме 600 тис. кубометрів на добу, а за рахунок встановлення сучасного насосного обладнання ще й планується підвищити її енергоефективність. Енергоефективні заходи, які впроваджуються при будівництві, дозволять зменшити питомі витрати на транспортування каналізаційних стоків приблизно на 30%.
 

imgbig-1 imgbig-3 imgbig-4 imgbig-5 imgbig-6 imgbig-7 imgbig-8 imgbig