Правоохоронці викрили злочинний дует шахраїв, які обібрали волонтера. Про це 16 вересня повідомили у поліції Київської області.

На одному з відомих торгових майданчиків в Інтернеті мешканка Рокитного намагалася купити автомобіль для потреб ЗСУ. Потерпіла перерахувала кошти, після чого зв'язок із псевдопродавцями обірвався. Поліцейські Білоцерківського району встановили дует аферистів. Шахраями виявилася 46-річна жінка та її 41-річний помічник. Під час скоєння злочинної діяльності правопорушники використовували окуляри, кепки для маскування зовнішності. У фігурантів за місцем проживання поліцейські провели обшуки та вилучили готівку, банківські картки та засоби зв'язку, що підтверджують їхню причетність до скоєння злочинів. Слідчі розслідують кримінальне провадження за фактом мошенництва (ч.1 ст.190 ККУ). Злочинному дуету загрожує позбавлення волі терміном до 3 років.

Поки частина громадян намагається допомагати ЗСУ, окремі зловмисники намагаються нажитися на волонтерах. Волонтери неодноразово стають жертвами шахраїв. Але й правоохоронці не сплять. Раніше суд призначив покарання чоловікові за продаж неіснуючого військового спорядження. У квітні 2022 року слідчі та оперативники Солом'янського управління поліції затримали чоловіка, який розміщував у мережі Інтернет оголошення про продаж неіснуючих бронежилетів та тактичних плитоносок. Киянин отримував від довірливих громадян передоплату на банківську картку, після чого переставав виходити зв'язок, не відправивши товар. Вироком Солом'янського районного суду Києва за скоєння кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 190 Кримінального кодексу України (Шахрайство) чоловікові було призначено покарання у вигляді одного року позбавлення волі.