Правоохоронці затримали шахрая, який заволодів грошима вкладників банку. Зловмисник приходив до банківської установи, надавав працівникам підроблений паспорт та отримував готівку. Про це повідомили 16 серпня в поліції Києва.

До поліції Києва із повідомленнями про зняття готівки з їхніх рахунків звернулись кілька мешканців столиці. Правоохоронці прийняли заяви про скоєння злочинів та розпочали розслідування. Як розповів начальник Шевченківського управління поліції Ігор Падюк, слідчі спільно з оперативниками викрили афериста.

“Ми з’ясували, що зловмисник приходив до фінансових установ у різних районах столиці та надавав працівникам  підроблений паспорт громадянина України. Потім писав заяву на зняття готівки з рахунку, успішно отримував гроші та використовував їх на власний розсуд. Складністю при затриманні шахрая було те, що він щоразу змінював одяг та зовнішність. Однак, провівши необхідні слідчі та розшукові дії ми затримали порушника. Відомо, що за час своєї шахрайської діяльності чоловік ошукав громадян на 300 тисяч гривень. Зловмисником виявився киянин, 1960 року народження”, - повідомив Ігор Падюк.

За даним фактом слідчим відділом Шевченківського управління поліції розпочато кримінальне провадження за ч. 1, 2 ст. 190 Кримінального кодексу України - шахрайство. Санкція статті передбачає до трьох років позбавлення волі.