15 вересня столичні динамівці провели матч 2-го туру групового етапу Ліги Європи. Кияни у домашньому поєдинку на стадіоні "Краковії" у польському місті Краків зустрілося з кіпрським клубом АЕК із Ларнаки.

Після невдалої серії з кількох поразок динамівцям вдалося здобути мінімальну перемогу у минулому поєдинку чемпіонату України проти ФК "Львів". Проте розвинути успіх не вдалося. Кіпріотам вдалося забити швидкий гол. На 8-й хвилині відзначився Дьюрчо. Цей м'яч став єдиним у поєдинку. Гості перемогли 0:1.

Головний тренер київського "Динамо" Мірча Луческу під час післяматчевої прес-конференції заявив:

“Ми розпочали гру дуже погано. Футболісти робили елементарні помилки, віддавали неточні передачі. У моменті, що передував пропущеному голу, наш гравець був змушений фолити - це саме психологічна ситуація. І це вплинуло на результат матчу, адже Ларнака знала, як утримати рахунок. Ця команда має гарний підбір футболістів, деякі з них виступали в Іспанії, Португалії, Франції. Суперники дуже добре оборонялися та вміло переривали гру. Якось голкіпер тримав м'яч шістнадцять секунд – це дуже багато. Коли я грав у футбол, на введення м'яча давалося чотири секунди. Після пропущеного голу ми намагалися якнайшвидше відігратися, але припускалися помилок у передачах. Однак у нас попереду ще чотири матчі. Після міжнародної паузи деякі футболісти повернуться до складу, і ми намагатимемося виглядати краще. Проте, слід зазначити, сьогодні ми показали хороший футбол. Підвело лише завершення атак”.

Для динамівців, схоже, розпочалася чорна смуга. В останніх семи матчах вони програли шість разів і лише одного разу святкували перемогу з мінімальним рахунком.

У паралельному матчі групи У французький “Рен” зіграв унічию з турецьким ”Фенербахче”.

Після поразки від АЕК кияни опинилися на останньому місці у своїй групі. У динамівців нуль очок. Лідирують “Рен” та ”Фенербахче”, у яких по 4 очки. На третьому місці АЕК – 3 очки.

6 жовтня кияни проведуть матч третього туру у Франції проти "Ренну".

Напередодні донецький "Шахтар" провів черговий поєдинок у Лізі чемпіонів. У гірників справи дещо кращі, ніж у киян. Вони зіграли внічию з шотландським "Селтіком" 1:1. У донеччан після двох матчів 4 очки. Гірники займають другий рядок. Лідирує у групі F мадридський "Реал", у якого шість очок. На другому місці гірники. Третім йде "Селтік", у якого одне очко. Четвертий – німецький "Лейпциг", який очок не набрав.