В Київській області заочно судитимуть снайпера збройних сил РФ, який розстріляв мирного мешканця. Про це повідомили у Київській обласній прокуратурі.

Прокурори Київської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт в порядку спеціального досудового розслідування стосовно снайпера 15-ої бригади 2-ої гвардійської загальновійськової армії Центрального військового округу ЗС РФ за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаному з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України).

Розслідуванням встановлено, що у лютому 2022 року під час окупації села Перемога Броварського району, підозрюваний здійснив прицільний смертельний постріл у цивільного чоловіка. У той момент беззбройний потерпілий повертався додому та не становив для військовослужбовців РФ жодної загрози.

Раніше правоохоронці повідомили про підозру військовослужбовцю РФ, який вбивав і катував мирних жителів у Бучі. За даними слідства, підозрюваний жорстоко поводився з цивільними особами, які не брали участь у бойових діях та не мали зброї. У березні 2022 року, перебуваючи у місті Буча, він разом з іншими військовослужбовцями РФ убив чотирьох мирних жителів. Попередньо потерпілих катували, їхні тіла було знайдено із зав'язаними за спиною руками та мали сліди насильницьких дій. Підозрюваний змушував іншого потерпілого зізнатися у діяльності проти військ РФ. Військовий бив чоловіка прикладом автомата, гардою ножа, руками та ногами по всьому тілу.