В солицы судитимуть підрядників за розкрадання бюджетних коштів на ремонті корпусу наркологічної лікарні “Соціотерапія”. Про це повідомили в Київській міській прокуратурі.

Печерською окружною прокуратурою Києва скеровано до суду обвинувальний акт відносно колишнього та чинного керівників підрядного підприємства за фактом привласнення коштів територіальної громади столиці, виділених на капітальний ремонт будівлі лікувального корпусу Київської міської наркологічної клініки “Соціотерапія” (ч. 5 ст. 191 КК України).
 
Слідством, встановлено, що службові особи приватного товариства, будучи переможцями тендеру на проведення капітального ремонту лікувальних корпусів КНП “Соціотерапія”, внесли недостовірні відомості до актів виконаних робіт щодо їх обсягів та вартості. Згідно висновку судового-економічної експертизи сума збитків становить 5,7 млн гривень.
 
Обвинувальний акт скеровано до суду. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавленням волі на строк до 12 років.

Раніше столичні слідчі повідомили про підозру директора підприємства. Розслідується розкрадання майже 2,5 мільйонів гривень бюджетних коштів. Правоохоронці встановили, що столичне комунальне підприємство уклало відповідний договір із підрядником у 2018 році. Будучи посадовцем, директор склала, підписала та видала ряд актів приймання виконаних будівельних робіт, тим самим засвідчивши достовірність виконаних робіт. Надалі жінка подала зазначені документи до столичного комунального підприємства для оплати за нібито виконані роботи у повному обсязі. Висновками відповідних експертиз встановлено, що види будівельних робіт, які включені до актів приймання, не відповідають фактично проведеним роботам, а самі офіційні документи — свідомо неправдиві.